Интересно

Здраве за вас и вашето семейство

На челни позиции в класацията на най-полезни храни се нарежда киселото мляко и млечните продукти. За човека, млякото и неговите производни продукти, са жизнено необходими, тъй като с тяхната консумация се радваме на по-добър и по-продължителен живот. Уникалните свойства на тези храни ги правят незаменими за здравословното хранене.Правилно балансираният им състав и редицата качества ги определят като основна храна в нашето ежедневие.

Киселото мляко и млечните продукти са възможно най-добрият източник на калций за човешкия организъм. Чрез приемането на този минерал сиосигуряваме здрави кости и зъби, което е много важно във всеки стадий на живота, но най-вече при подрастващите организми на малките деца.

За да имаме добро храносмилане са необходими пробиотици, които се съдържат в киселото мляко и неговите продукти. С тяхната консумация повишаваме броя на добрите бактерии за нашия организъм, при което се подобрява стомашно-чревната флора. Редовната консумация на кисело мляко и млечни продукти ни предпазва от проблеми като подут и нередовен стомах.

Човешкото тяло става по-устойчиво на инфекции и болести благодарение на пробиотиците, съдържащи се в киселото мляко и млечните продукти.

А когато искате да минете на диета, белтъчините на киселото мляко са много добър източник на енергия и затова млечните продукти са идеални за всякакви хранителни режими. Киселото мляко е богато на вода, въглехидратите са намалени и чудесна храна за диабетици, добавка срещу остеопороза. Най-новите световни изследвания показват, че консумацията на кисело мляко намалява холестерола в кръвта и сърдечносъдовите заболявания .Съдържанието на „лошия“холестерол значително се понижава в продължение на една седмица от началото на приемане на киселото мляко.

Благотворното въздействие на киселото мляко върху развитието на детския организъм се определя от по-лесното смилане на киселото мляко и по-лесното му понасяне, по-доброто използване на белтъка, калция и желязото и заради неговите лечебни и тонизиращи свойства.

Искате ли да сте здрави вие и вашето семейство на вашата трапеза трябва да присъства редовно киселото мляко и млечните продукти!