Продукти

/ Закваска с лиофилизирани листенца от българска маслодайна роза за домашно кисело мляко

Една опаковка съдържа 10 пакетчета
11.40лв.
Добави в количка

Подробна информация


Всяка кутийка съдържа 10 сашета по 1гр. Всяко саше закваска от 1гр. е предназначена за 1л. мляко. Използването на 1 закваска за повече от 1 път води до дисбалансиране на културата и загубата на традиционния и вкус.

Важен фактор при приготвянето на домашното кисело мляко е доброто измиване на съдовете, които ще използвате при квасенето му.

Лиофилизираните листенца от карловска роза дамасцена ще се комбинират с лечебните свойства на българското кисело мляко. Здравословна комбинация от млечно- кисели микроорганизми, благоприятстващи стомашно-чревната флора и лиофилизиран естествен розов лист влияещ анти – токсично на черния дроб. Идеята е тези уникални, известни в цял свят български продукти да бъдат съчетани в едно, така че да се засили благотворното им влияние върху човешкия организъм.

Съдържание на закваската: Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermofilus, изолирани от българската природа и специално подбрани за приготвяне на домашно кисело мляко.

Как се приготвя?
1. Сварете 1 литър прясно мляко, ако млякото е предварително пастьоризирано, то само се затопля до 43-45 ° C;
2. Изсипете съдържанието на едно саше (1g) и разбъркайте за 3-4 минути - през това време бактериите се разределят равномерно в сместа.
3. 1.Изсипете млякото в съда от комплекта на йогуртиерата, затворете го, включете машината за 8 часа и изчакайте, докато програмата свърши. През този период машината поддържа температура от 42-43 ° C, необходима за правилния ферментационен процес.
3. 2. Ако го приготвяте по бабина рецепта- то се уверете, че съдовете ви са добре измити и завивайки ги с одеало, ще поддържате необходимата температура за 7-8 часа.
4. Оставете млякото да се охлади в хладилник до 8-10 ° C за около 6-7 часа.

Българсkото kuсело мляkо е един от най-старите пробиотици, използвани от човека. По Време на млечно-kuселата ферментацuя мukроорганuзмumе - L.bulgaricus u Str.thermophilus предизвикваm дълбоku nромени в съcmaвa на мляkото. Получаваm се бuологuчно akmuвни cъcmaвku, koumo оkазваm благоmворно влuянuе u редuца зgравословнu ефеkтu върху органuзма. Здравословният ефеkт на kиселото мляkо върху организма се свързва с влиянието му върху имунната система и миkрофлора¬та на чревния тракт, kоято играе съществена роля за развитието и дейността на чревната имунна система.

Не съдържа генетично манипулирани организми и консерванти.

Пробиотичната субстанция използвана в този продукт е от колекцията на Лактина ООД.

Производител: Лактина ООД, ул. София 101, Банкя, България, тел: (359) 2 99 77 508.

Произведено в България.

Как да приготвим кисело мляко