Закваска Лактина

18.06.2019
Фирма ЛАКТИНА ООД предлага Български закваски за млечни продукти, които да допринесат за запазване на вековната традиция и автентичност на оригиналните продукти българско кисело мляко, сирене и кашкавал.

Произвежданите от ЛАКТИНА ООД здравословни храни и биопродукти са нова генерация пробиотици и пребиотици, включващи щамове млечнокисели бактерии, които са специално подбрани съобразно техните функционални характеристики. Особена роля сред млечнокиселите бактерии с пробиотична активност заема Lactobacillus bulgaricus – на неговите уникални качества се основават здравословните ефекти на голяма част от произвежданите от фирмата пробиотични продукти. Най-популярни са пробиотичните продукти с ниско лактозно съдържание, които след многократни клинични изпитания в медицински университети и клиники са доказали здравословния си ефект таблети и капсули – “Био плюс”, Про-диет”, както и такива с билкови добавки – “Биостимулатор с жен шен”, “Антистрес с жълт кантарион” и “Хепатобионт с добавка на розово масло”.

Предимства на културите ЛАКТИНА в сравнение с останалите фирми производителки:

– оригинален вкус, аромат и структура на традиционното кисело мляко твърдо и с разбит коагулум
– всяка отделна култура е със собствена идентичност, особено видовете кисели млека произведени със симбиотични млечнокисели култури
– не се използват генетично модифицирани млечнокисели микроорганизми
– специална група многощамови фагоустойчиви култури с участието на повече от по четири щама Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus
– изследователската програма на фирма Лактина включва разработване на стартерни култури, в които участват местни щамове млечнокисели микроорганизми от групата на Streptococcus thermophilus и Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus с доказана исторически географската идентичност и присъствие в природни източници от България и страни от Балканския регион.

Следваща статия