Защо киселото мляко е толкова важно за децата

18.06.2019
За правилното хранене на децата млякото играе изключително важна роля. Богато на пълноценни, лесноусвоими белтъчини и мазнини, то е основен източник на калций, фосфор и други макро и микроелементи за детския организъм. Мазнините в млякото са носители на мастноразтворими витамини. В природата не съществува друга такава храна, която да е с толкова висококачествен състав, а в същото време се усвоява изключително лесно от страна на храносмилателната система.
Майчиното мляко е храната, която природата е отредила за новореденото. Адаптираните към нея млека се произвеждат от краве мляко и са предназначени по своя състав за различните периоди от развитието на бебето.
Като национална българска храна, киселото мляко играе важна роля в детското хранене. Млечнокиселите бактерии, които то съдържа, потискат развитието на патогенни организми. Тези бактерии, заедно с бифидобактериите, се наричат пробиотици и играят огромна роля за храносмилането и здравето на детето.
Доказано е, че кравето мляко е по-подходящо за децата от 1 до 3-годишна възраст от козето, биволското и овчето, които след този период може да се добавят към детското меню.
Млечните произведения съдържат всичките ценни качества на млякото, но са по-концентрирани и са задължителна съставка на ежедневното меню на децата!
Следваща статия
За правилното хранене на децата млякото играе изключително важна роля. Богато на пълноценни, лесноусвоими белтъчини и мазнини, то е основен източник на калций, фосфор и други макро и микроелементи за детския организъм. Мазнините в млякото са носители на мастноразтворими витамини. В природата не съществува друга такава храна, която да е с толкова висококачествен състав, а в същото време се усвоява изключително лесно от страна на храносмилателната система.
Майчиното мляко е храната, която природата е отредила за новореденото. Адаптираните към нея млека се произвеждат от краве мляко и са предназначени по своя състав за различните периоди от развитието на бебето.
Като национална българска храна, киселото мляко играе важна роля в детското хранене. Млечнокиселите бактерии, които то съдържа, потискат развитието на патогенни организми. Тези бактерии, заедно с бифидобактериите, се наричат пробиотици и играят огромна роля за храносмилането и здравето на детето.
Доказано е, че кравето мляко е по-подходящо за децата от 1 до 3-годишна възраст от козето, биволското и овчето, които след този период може да се добавят към детското меню.
Млечните произведения съдържат всичките ценни качества на млякото, но са по-концентрирани и са задължителна съставка на ежедневното меню на децата!
Следваща статия