Как да направим автентично българско кисело мляко

10.06.2019
Начин на приготвяне с йогуртиера

1. Сварете млякото – над 90°C
2. Охладете до 45°C
3. Поставете млякото и закваската в йогуртиерата
4. Стартирайте програмата за Заквасване на 45°C постоянна температура
5.Охладете (поставете в халдилника)

Начин на приготвяне без йогуртиера

1. Сварете млякото – над 90°C
2. Охладете до 45°C
3. Разлейте на млякото в съдове (за пример буркани) и добавете закваската
4. Завийте добре с одеала за 4 часа (45°C температура)
5.Охладете (поставете в халдилника)

Алтернатива на киселите млека със съмнително качество – консумирате напълно натурален продукт приготвен изцяло от вас за здравето ви и това на тези, които обичате.

Приготвяйки сами киселото мляко гарантирате напълно натурален продукт, приготвен изцяло от вас за здравето на вашето семейство.

1 саше – 1 грам закваска за 1 литър мляко.

Съвместими с почти всички съвременни йогуртиери (машинки за приготвяне на йогурт). Свареното мляко се темперира на 45°С и се поставя в йогуртиерата или домашен съд за 4 часа при температура 45°С градуса.

След това се охлажда в хладилника и е готово за консумация.

Възможна е направата и без йогуртиера – в термос, в който се поставя загрятото мляко на 40-45°С градуса и се оставя да се закваси отново за около 4 часа.

С 1 пакетче могат да се заквасят и 2 литра като времето ще бъде просто около 6 часа.

Следваща статия