
18.06.2019
Микрофлората на българското кисело мляко е съставена от Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Произхода на двете бактерии е от растенията. Смята се, че вследствие на контакта на животните с растенията по време на паша, бактериите полепвали по вимето на животното и при доене те попадали в прясното мляко. Така станало възможно образуването на киселото мляко.
Под действието на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в киселото мляко настъпват промени в млечната захар, в белтъчните вещества и в млечната мазнина и се формират неговия вкус и аромат.
Обратно към Интересно Следваща статия
Микрофлората на българското кисело мляко е съставена от Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Произхода на двете бактерии е от растенията. Смята се, че вследствие на контакта на животните с растенията по време на паша, бактериите полепвали по вимето на животното и при доене те попадали в прясното мляко. Така станало възможно образуването на киселото мляко.
Под действието на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в киселото мляко настъпват промени в млечната захар, в белтъчните вещества и в млечната мазнина и се формират неговия вкус и аромат.
Обратно към Интересно Следваща статия
Продукти на промоция
Традиционна българска закваска за кисело мляко
Една опаковка съдържа 10 пакетчета
10.20лв.
Добави в количка Прочети повече
Българска пробиотична закваска за кисело мляко
Една опаковка съдържа 10 пакетчета
11.40лв.
Добави в количка Прочети повече
Традиционна закваска за кефир
Една опаковка съдържа 10 пакетчета.
10.80лв.
Добави в количка Прочети повече
Закваска с лиофилизирани листенца от българска маслодайна роза за домашно кисело мляко
Една опаковка съдържа 10 пакетчета
11.40лв.
Добави в количка Прочети повече
Introduction Bundle
Любимите ви продукти в една кутия
106.92лв.118.80лв.
Добави в количка Прочети повече