Незаменимо

18.06.2019
Голямото достойнство на българското кисело мляко е съдържащата се в него полезна бактерия лактобацилус булгарикус. Тя е открита през 1905 г. от д-р Стамен Григоров. Благодарение на нея, киселото мляко ни прославя пред света. Японците вземат мая от нас, французите го опознаха и го разпространяват по цял свят, гърците го приготвят като нещо средно между киселото мляко и сметаната, но точно неповторимият български вкус никой не успява да постигне. Този вкус вероятно познавате от ранната си детска възраст. Знаете ли обаче всичките достойнства на киселото мляко?
Следваща статия
Голямото достойнство на българското кисело мляко е съдържащата се в него полезна бактерия лактобацилус булгарикус. Тя е открита през 1905 г. от д-р Стамен Григоров. Благодарение на нея, киселото мляко ни прославя пред света. Японците вземат мая от нас, французите го опознаха и го разпространяват по цял свят, гърците го приготвят като нещо средно между киселото мляко и сметаната, но точно неповторимият български вкус никой не успява да постигне. Този вкус вероятно познавате от ранната си детска възраст. Знаете ли обаче всичките достойнства на киселото мляко?
Следваща статия