
17.06.2019
Необходими Продукти
– яйца – 3 броя
– брашно – 1 1/2ч.ч.
– грис – 1 1/2 ч.ч.
– захар – 1/2 ч.ч.
– кисело мляко – 1 1/2ч.ч.
– олио – 1/2 ч.ч.
– бакпулвер – 1 пакетче
– ванилия – 1 прахче
– орехи – 1/2 ч.ч. натрошени
– вода – 4 ч.ч., за сиропа
– захар – 2 ч.ч.
– ванилия
– лимони – настъргана кора от 1 лимон
– кайсии – няколко отцедени, от компот
– кокос – стърготини, за поднасяне
Приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до побеляване, прибавете олиото, а след него и киселото мляко. Разбъркайте добре и постепенно добавете брашното с бакпулвера и гриса.
Щом сместа се хомогенизира сипете ванилията и разбъркайте с орехите. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава. По желание сложете отгоре няколко отцедени кайсии от компот. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна на 180 градуса до зачервяване.
Смесете в съд на котлона водата, захарта, ванилията и настърганата лимонова кора. Оставете сиропа да поври за 10 минути. Оставете го да се охлади напълно.
Залейте готовия и още горещ сладкиш със студения сироп и го върнете отново във вече изключената фурна за около 5 минути. След това го извадете и оставете да се охлади. Нарежете на парчета и поднесете с кокосови стърготини.
Обратно към Рецепти с натурално кисело мляко Следваща статия
Необходими Продукти
– яйца – 3 броя
– брашно – 1 1/2ч.ч.
– грис – 1 1/2 ч.ч.
– захар – 1/2 ч.ч.
– кисело мляко – 1 1/2ч.ч.
– олио – 1/2 ч.ч.
– бакпулвер – 1 пакетче
– ванилия – 1 прахче
– орехи – 1/2 ч.ч. натрошени
– вода – 4 ч.ч., за сиропа
– захар – 2 ч.ч.
– ванилия
– лимони – настъргана кора от 1 лимон
– кайсии – няколко отцедени, от компот
– кокос – стърготини, за поднасяне
Приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до побеляване, прибавете олиото, а след него и киселото мляко. Разбъркайте добре и постепенно добавете брашното с бакпулвера и гриса.
Щом сместа се хомогенизира сипете ванилията и разбъркайте с орехите. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава. По желание сложете отгоре няколко отцедени кайсии от компот. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна на 180 градуса до зачервяване.
Смесете в съд на котлона водата, захарта, ванилията и настърганата лимонова кора. Оставете сиропа да поври за 10 минути. Оставете го да се охлади напълно.
Залейте готовия и още горещ сладкиш със студения сироп и го върнете отново във вече изключената фурна за около 5 минути. След това го извадете и оставете да се охлади. Нарежете на парчета и поднесете с кокосови стърготини.
Обратно към Рецепти с натурално кисело мляко Следваща статия
Продукти на промоция
Традиционна българска закваска за кисело мляко
Една опаковка съдържа 10 пакетчета
10.20лв.
Добави в количка Прочети повече
Българска пробиотична закваска за кисело мляко
Една опаковка съдържа 10 пакетчета
11.40лв.
Добави в количка Прочети повече
Традиционна закваска за кефир
Една опаковка съдържа 10 пакетчета.
10.80лв.
Добави в количка Прочети повече
Закваска с лиофилизирани листенца от българска маслодайна роза за домашно кисело мляко
Една опаковка съдържа 10 пакетчета
11.40лв.
Добави в количка Прочети повече
Introduction Bundle
Любимите ви продукти в една кутия
106.92лв.118.80лв.
Добави в количка Прочети повече